Geschiedenis

De afgelopen 72 jaar heeft Holiday on Ice meer dan 328 miljoen bezoekers mogen ontvangen bij de verschillende shows. Dit maakt Holiday on Ice de meest bezochte ijsshow ter wereld.


Holiday on Ice is begonnen als een kleine show in een hotel in Toledo, Ohio in 1943. Vandaag de dag is Holiday on Ice uitgegroeid tot een succesvolle live entertainment onderneming op het ijs! Dit seizoen zal Holiday on Ice laten zien waar zij voor staat. Van de lay-out van de shows tot de kunstschaatsers, prachtige kostuums, swingende muziek en elegantie.

2014

PASSION

De nieuwe Holiday on Ice show Passion neemt je mee in de passie van de kunstschaatsers. Vanaf the eerste stappen op het ijs, het afzien, tot aan hun grote succes – de ambitie en de glamour. De show vertelt over het leven van de kunstschaatsers: hun echte verhalen en een blik achter de schermen. 

2013

PLATINUM

Als eerbetoon aan de 70-jarige traditie is het motto PLATINUM van het openingsnummer tot de finale door verweven. De show vertegenwoordigt het tijdloze en kosmopolitische karakter dat Holiday on Ice sinds haar oprichting in Amerika in de jaren '40 tot vandaag heeft gehouden.
Aan de hand van een ceremoniemeester  genieten we van de diverse klanken van Braziliaans, electro, klassieke wals, swing en gospel tot Samba uit de afgelopen 70 jaar Holiday on Ice.

2011

SPEED

Holiday on Ice bevindt zich op de racebaan met de productie Speed. Van de snelheid van het instinct tot de snelheid van liefde, geld, tijd en zelfs lichtsnelheid, neemt deze show het publiek mee naar ongelooflijke revoluties per minuut, Speed breekt de barrière niet alleen met kunstschaatsers, maar ook met stuntmannen, sneeuwscooters, dansers en short track schaatsers. 

2011
EEN NIEUWE DIMENSIE MET STAGE ENTERTAINMENT TOURING PRODUCTIONS

EEN NIEUWE DIMENSIE MET STAGE ENTERTAINMENT TOURING PRODUCTIONS

In 2011 wordt Holiday on Ice onderdeel van de nieuwe afdeling Stage Entertainment Touring Productions. Als onderdeel van deze nieuwe divisie produceert Holiday on Ice de show Speed. 

2010

FESTIVAL

De show Festival is één groot feest, gebaseerd op de beste Holiday on Ice momenten tot nu toe. Vanaf het moment dat het publiek de zaal binnen loopt, is het al duidelijk dat er iets groots gaat plaatsvinden: de enorme, explosieve en kleurrijke “tornado’’ geeft het gevoel dat het feest nog maar net gaat beginnen.

2010
SUCCESVOLLE SAMENWERKINGEN

SUCCESVOLLE SAMENWERKINGEN

In dit jaar werkt Holiday on Ice succesvol samen met Phil Collins voor de show Festival, met de Duitse zanger Lou Bega voor Tropicana en met de Nederlandse zangeres Do voor de show Energia. Daarnaast produceert Holiday on Ice in samenwerking met Stage Entertainment Rusland een familie ijsshow voor de kerstperiode in Moskou: Snow Queen on Ice. 2010 is ook het jaar dat Holiday on Ice in Libanon, Beirut voor het eerst optreedt. 

2009

TROPICANA

Met show Tropicana neemt Holiday on Ice iedereen mee op een Amerikaanse reis: van de straten van New York naar de kleurrijke strandtenten. Het muzikale arrangement varieert van Latin-pop en ballades tot swingende Big Band ritmes en Rock ‘n Roll hits uit de jaren ’50.

 

 

2009

NUTCRACKER ON ICE

The Nutcracker on Ice is een Kerst sprookje die in samenwerking met Stage Entertainment Rusland werd geproduceerd. 

2008

ENERGIA

Energia gaat door de tijd en ruimte heen om de diepere boodschap van de connecties in het universum te ontdekken. Het thema van de show is licht energie en dit wordt op vele verschillende manieren gebruikt in de show.

2008
65-JARIG BESTAAN

65-JARIG BESTAAN

Holiday on Ice viert haar 65-jarig bestaan met 2 Guinness Book of Records titels. Het record 'Best bezochte ijsshow ter wereld' met 320 miljoen bezoekers en het record van 'het grootste menselijke schaatswiel ter wereld' dat met 65 schaatsers (tijdens de live uitzending van het Duitse programma Fernseh Garten) werd behaald. Er touren twee kindershows door Zuid-Amerika: Bugs Bunny on Ice en Aladdin on Ice. De vier volwassen shows reizen door heel Europa en Latijns Amerika. De nieuwe show Energia wordt geproduceerd. Holiday on Ice start de Summer Skating Academy in Utrecht, Nederland. Mystery is te zien in Nederland. Om het feestelijke seizoen te openen wordt er een ijsshow gegeven op een varend ponton op de Maas. Voorafgaand aan de shows bereidt Joop Braakhekke een feestelijke maaltijd op het ijs voor de trouwe bezoekers. 

2007

SPIRIT EN ELEMENTS

Vuur en water, lucht en aarde - de bouwstenen van al het leven. Elke scène in Elements is geïnspireerd op één van de vier elementen.

2006

MYSTERY

Mystery nodigt je uit in de wereld van magie en mysterie. De show opent met een bezoek aan het mysterieuze Oosten, en gaat daarna verder op ontdekkingsreis. Mystery is een waanzinnige reis naar de wereld van magie en verbeelding, en dat allemaal op het ijs.

2005
ROMANZA

ROMANZA

De show Romanza brengt de bekendste liefdesverhalen van de wereld: verhalen van in de oudheid, in de Middeleeuwen en in het heden. Zanger Chris de Burgh heeft exclusief voor Holiday on Ice een nieuwe versie van zijn hit “The Lady in Red” opgenomen. 

2005
STAGE ENTERTAINMENT

STAGE ENTERTAINMENT

Stage Holding gaat in het vervolg door onder de naam Stage Entertainment. Met de uitbreiding van haar activiteiten in diverse Europese landen ontstond de noodzaak om nog meer als één bedrijf naar buiten te treden en kenbaar te maken waar het hart en de betrokkenheid van de organisatie liggen, namelijk bij het aanbieden van live entertainment van kwalitatief hoog niveau aan een groot publiek. Dit heeft onder andere geresulteerd in de nieuwe naam voor de onderneming, met bijbehorend nieuw logo. 

2005

KISS: PETER PAN ON ICE

2005 is ook het jaar van de eerste Kids Ice ShowS Division productie: Peter Pan on Ice. In het eerste jaar van de show worden er meer dan 1 miljoen bezoekers verwacht. 

Peter Pan is een fantastisch sprookje geschreven door de schrijver J.M. Barrie. Deze onvergetelijke en magische fantasie, waar generatie op generatie van heeft kunnen genieten, wordt nu tot leven gebracht in deze spectaculaire ijs show. De jongen die kon vliegen en niet wilde opgroeien gaat publiek over de hele wereld veroveren. Peter Pan, Tinker Bell, Wendy en haar broers zullen vechten tegen Kapitein Haak en zijn piraten.

2005
AZIË

AZIË

Dit jaar ontdekt en verovert Holiday on Ice nieuwe gronden toen de show door Azië begon te touren. 

2003
NOG EEN NIEUW RECORD

NOG EEN NIEUW RECORD

Holiday on Ice heeft inmiddels 300 miljoen bezoekers getrokken.

2003
60-JARIG BESTAAN

60-JARIG BESTAAN

Holiday on Ice viert haar 60-jarig bestaan.

2002
HOLIDAY ON ICE BLIJFT WERELDWIJD UITBREIDEN

HOLIDAY ON ICE BLIJFT WERELDWIJD UITBREIDEN

Holiday on Ice heeft inmiddels 620 steden in meer dan 80 landen op 5 continenten bezocht. Met de toenemende concurrentie in de entertainmentbranche is het voor Holiday on Ice continu een uitdaging om een weg te vinden in het nieuwe tijdperk en haar positie te behouden. Holiday on Ice slaagt erin een nieuw publiek aan te trekken, terwijl de shows ook de trouwe bezoeker blijven boeien. De nieuwe shows bieden het beste op het gebied van modern totaalentertainment. 

1999
STAGE HOLDING

STAGE HOLDING

Joop van den Ende besluit om alle live entertainment activiteiten van Endemol Entertainment over te nemen en onder te brengen bij Stage Holding. Holiday on Ice maakt nu ook deel uit van dit nieuwe internationaal opererende entertainment bedrijf. 

1996
HOLIDAY ON ICE KRIJGT EEN ANDERE EIGENAAR

HOLIDAY ON ICE KRIJGT EEN ANDERE EIGENAAR

Endemol Entertainment, de grootste onafhankelijke televisieproducent in Europa, wordt de nieuwe eigenaar van Holiday on Ice. 

1994
50-JARIG BESTAAN EN NOG EEN WERELDRECORD!

50-JARIG BESTAAN EN NOG EEN WERELDRECORD!

Meer dan duizend Holiday on Ice schaatsers vieren het 50-jarig bestaan door 's werelds langste chorus line te vormen op de Boulevard in Nice. Deze prestatie levert nog een notitie in het Guinness Book of World Records op. 

1988
WERELDRECORD

WERELDRECORD

Holiday on Ice komt voor het eerst in het Guinness Book of World Records als de meest bekeken show ooit, met een record van 250 miljoen gasten. 

1987
OOST-DUITSLAND

OOST-DUITSLAND

Holiday on Ice treedt voor het eerst in Oost-Duitsland op. 

1980
VAN LONDEN NAAR AMSTERDAM

VAN LONDEN NAAR AMSTERDAM

Het kantoor van Holiday on Ice verhuist van Londen naar Amsterdam. Tevens wordt er in de Zwitserse stad Bern een Europees productiekantoor geopend. 

1973
NIEUWE DIRECTEUR

NIEUWE DIRECTEUR

Skee Goodhart neemt Holiday on Ice over van voormalig eigenaar Morris Chalfen. 

1965
MADISON SQUARE

MADISON SQUARE

Holiday on Ice heeft haar eerste optreden in de Madison Square Garden in New York. Dit is tevens het jaar waarin Holiday on Ice voor het eerst optredens geeft in het Midden-Oosten. 

1960
HOLIDAY ON ICE IN AFRIKA

HOLIDAY ON ICE IN AFRIKA

Holiday on Ice treedt voor het eerst in Afrika op.

1959
EEN BEZOEKJE AAN DE KOUDE OORLOG

EEN BEZOEKJE AAN DE KOUDE OORLOG

Midden in de Koude Oorlog reist Holiday on Ice af naar Moskou. Met deze reis werd dit de eerste Amerikaanse attractie die in de Sovjet Unie kwam sinds de twee wereldmachten hadden toegestemd met culturele uitwisselingsprogramma's. Onder het publiek bevond zich ook de partijleidster Nikita Chroesjtsjov. 

1953
HOLIDAY ON ICE IN AZIË

HOLIDAY ON ICE IN AZIË

Voor het eerst treedt Holiday on Ice op met shows in Azië.

1950
HOLIDAY ON ICE IN EUROPA

HOLIDAY ON ICE IN EUROPA

Holiday on Ice speelt voor het eerst in Europa. 

1949
HOLIDAY ON ICE BEZOEKT ZUID-AMERIKA

HOLIDAY ON ICE BEZOEKT ZUID-AMERIKA

Voor het eerst in de geschiedenis reist Holiday on Ice af naar Zuid-Amerika.

1947
HOLIDAY ON ICE VEROVERT DE WERELD

HOLIDAY ON ICE VEROVERT DE WERELD

Holiday on Ice is de eerste Amerikaanse show die in het buitenland speelde, namelijk voor een enorm publiek in Mexico City. 

1945
TOERENDE SHOW

TOERENDE SHOW

De gebroeders Gilbert raken betrokken bij Holiday on Ice, verkopen hun succesvolle voedselketen en steken het geld vervolgens in de derde tour van Holiday on Ice in samenwerking met Morris Chalfen. Zij maken gebruik van de eerste mobiele ijsvloer. Holiday on Ice wordt een rondreizende show.

1943
EERSTE SHOW

EERSTE SHOW

De allereerste show vindt plaats op 25 december 1943 in Toledo, Ohio. Holiday on Ice is opgericht door Carl Snyder en Donn Arden. Zij kozen de naam Holiday on Ice omdat de eerste show plaatsvond tijdens de Kerstvakantie.